Имињата од родот Лалошои споменати во Лешочкиот поменик

Во овој поднаслов може да се види дека мојот свештенички род Лалошои од Лешок е темел на  обновата на црквата Св. Богородица во Лешок, за времето на јеромонахот Кирил Пејчинович во првата половина на 19 век, бидејќи Богородица, односно Пречиста е домашна слава и заштитник на свештеничкиот  род Лалошои, односно на родот Главинои, во времето на Никанор, како го викале овој род од 16 до 18 век, пред да се појави Лалош, крајот на 18 и почеток на 19 век.

  1. Имињата на претците од мојот род Лалошои од Лешок споменати во Лешочкиот поменик на Кирил Пејчинович

Leave a Reply