Лешочкиот манастир во сликите на Митко Спироски

Во оваа страница ќе ги внесувам разни фотографии ( нови и стари), кои сумги сликал во мојата 50 годишна фотографска-аматерска работа.

НОВИ ФОТОГРАФИИ-NEWS PHOTOS

Фотографии, Мај 2016

Фото: Митко Спироски, Лешок,23 мај 2016, Лешочкиот манастир е разубавен со нов крст-паметник
Фото: Митко Спироски, Лешок,23 мај 2016, Лешочкиот манастир е разубавен со нов крст-паметник

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Митко Спироски, Лешок, 23.05.2016, Лешочки манастир
Фото: Митко Спироски, Лешок, 23.05.2016, Лешочки манастир

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Митко Спироски, На 21  мај 2016 година, во дворот на Лешочкиот манастир поставен е крст-паметник од Руската амбасада
Фото: Митко Спироски, На 21 мај 2016 година, во дворот на Лешочкиот манастир поставен е крст-паметник од Руската амбасада

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото; Митко Спироски, Монахиња Матушка
Фото; Митко Спироски, Монахиња Матушка

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Митко Спироски, 21.05.2016, Крстот - Паметник подарен од Руската амбасада на Лешочкиот манастир
Фото: Митко Спироски, 21.05.2016, Крстот – Паметник подарен од Руската амбасада на Лешочкиот манастир

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Митко Спироски, 21.05.2016, Во дворот на Лешочкиот манастир поставен е крст-паметник од Руската амбасада

Фото: Митко Спироски, Руската амбасада постави Крст-Паметник, за монасите кои живееле во Лешочкиот манастир
Фото: Митко Спироски, Руската амбасада постави Крст-Паметник, за монасите кои живееле во Лешочкиот манастир

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo: Mitko Spiroski, Текст на Крстот - Паметник во Лешочкиот манастир, подарен од Руската амбасада
Photo: Mitko Spiroski, Текст на Крстот – Паметник во Лешочкиот манастир, подарен од Руската амбасада

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Митко Спироски, Во Лешок пристигна Крстот-Паметник, на монасите кои живееле во Лешочкиот манастир
Фото: Митко Спироски, Во Лешок пристигна Крстот-Паметник, на монасите кои живееле во Лешочкиот манастир

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply