LESOK

Лешок е сместен на подножјето  на Шар Планина и  котлината Полог.

 LE[OK FAMILIJA LALO[OI

 

 

 

 

 

 

Луна Спироска: Поглед на Лешок и Лешочкиот манастир, Лешок, Македонија, 24 Јануари 2015

Луна Спироска: Поглед на Лешок и Лешочкиот манастир, Лешок, Македонија, 24 Јануари 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фудбалски клуб ЛЕШОК од с. Лешок, 25 Септември 1949 год. и Прва победа против ФК НЕПРОШТЕНО од С. Непроштено со 3 : 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дали  знаете како настанало името ЛЕШОК ?

Продолжува традиција на празнување на верскиот празник ПРОЧКА во  Лешок, Македонија

Празникот ПРОЧКА-2019, се паѓа на 10 Март 2019 година ( недела). Кумовите: Велимир Кочовски, Љупчо Кипровски и Мирче  Божиновски, Ве повикуваат во Недела на Лешочкото кале, заедно да ја прославиме ПРОЧКА-2019

Шар Планина-Национален парк во Македонија