Како сама спиеш Цвето

Во овој пост ќе објавам текст под наслов: Како сама спиеш Цвето, кој е вистинска приказна за судбината на баба ми Цвета Онуфриевска од Лешок, а кои ги објавив во моите две книги: Поповската фамилија и род СПИРОСКИ ( Онуфриевски-Лалошои …. од Лешок и книгата: Македонски народни песни од Полог,

Leave a Reply